Minden ami kávé

Blogunkban megtalál mindent a kávéról, kávézásról, kávégépekről, kávéfőző márkákról....

A kávéfogyasztás kultúrája egyre fejlődik. Az elmúlt évtizedekben tudósok foglalkoztak a kávé jótékony és káros hatásaival, azonban eredményre nem jutottak. Egyelőre arra van bizonyíték, hogy magának a kávénak káros hatása nincs, sőt a benne található antioxidánsok kedvezően hatnak szervezetünkre.

Mivel a kávét szinte már mindenki fogyasztja, azonban az ízlések és elvárások mindenkinél mások, így ezer és ezer elkészítési mód ismert, melynek alapján isteni feketét főzhetünk. Sőt a kávéfogyasztás megkövetelte, hogy profik készítsék a kávét, abban bízva, hogy hibátlan fekete levest ihatunk. Így jöttek létre a baristák, akik már nemcsak olasz vidékek, hanem a világ bármely részén megtalálhatóak.
Ezek a kávékészítési szakértők már kivétel nélkül megtalálhatók a jobb helyeken. A baristák évekig tanulják a kávéfőzés fortélyait, ugyanis már rég óta nemcsak cukorral ízesíthetjük a feketét, hanem tejjel, habbal, tejszínnel, továbbá likőrökkel, aromákkal, különböző színezékekkel, valamint desszert részeként jéggel és gyümölcsökkel is felszolgálhatók. Azonban ez már valóságos tudomány, ami hozzáértés, magas fokú szakértelmet kíván.Ehhez persze nemcsak a szakértelem és a tapasztalat szükséges, hanem megfelelő technikai háttér is , hisz egyes kávéfőző szerkezetek már aranyárban mérnek, de megtérül, hisz sokan nem érik be az instant kávéval, és bizony megfizetik az igazi élvezetet, vagyis a kávé fejedelmi ízét.